Tracker App - Ryhmät

Ryhmien kautta voit nähdä muiden samaan ryhmään kuuluvien kavereiden ja koirien sijainnin kartalla, sekä muun ryhmään jaetun karttamateriaalin ja karttamerkinnät

Jos olet ryhmän ylläpitäjä tai jäsen, voit myös lisätä ryhmään omia laitteita, karttamateriaalia ja karttamerkintöjä sekä käyttää ryhmäkeskustelua (chat / pikaviestit)

Ryhmään liittyminen
- Avaa päävalikko -> Ryhmät -> Plus-merkki -> Liity ryhmään
- Anna ryhmän liittymiskoodi, jonka olet saanut
- Napauta "Liity ryhmään"

Huom! Kun lähetät kutsun ryhmään hyperlinkin kautta (link.tracker.fi/shared) ja jos linkki ei toimi:

- Linkit toimivat vain, jos ne avataan Tracker App -sovelluksella
- Lähetä se tekstiviestillä SoMe-sovellusten sijaan
- Paina ja pidä hyperlinkkiä sormellasi avataksesi ponnahdusvalikon ja valitse sitten Tracker App sovellukseksi, jolla linkki avataan.

Uuden ryhmän luominen
- Avaa päävalikko -> Ryhmät -> Plus-merkki -> Luo uusi ryhmä
- Anna nimi uudelle ryhmälle
- Napauta "Luo ryhmä"

Ryhmän asetukset

- Avaa päävalikko -> Ryhmät
- Napauta Ryhmät -valikosta ryhmän nimeä

Ryhmän  ylläpitäjänä voit:
- Lisätä profiilikuvan ryhmälle
- Voit luoda ja jakaa liittymäkoodeja ryhmään
- Ryhmän ylläpitäjä voi myös poistaa laitteita tai jäseniä ryhmästä
- Ylläpitäjänä voit napauttaa toisen jäsenen nimeä ja muuttaa jäsenen roolin ylläpitäjäksi (voi olla useita) tai tapahtumaseuraajaksi (lisätietoa löydät tästä artikkelista)

Ryhmän Ylläpitäjänä tai Jäsenenä voit:
- Napauta Asetukset -valikon alareunasta Plus -painiketta
- Voit sen jälkeen lisätä seuraavia kohteita:

1. Omia GPS paikantimia
  2. Paikkapiste (POI/kiintopiste)
  3. Viivamerkintä
  4. Aluemerkintä
  5. Map Planner -kartta
  6. Oma riista -alue
  7. Reviiri -kartta

Ryhmän tapahtumaseuraajana voit:

- Nähdä ryhmän ylläpitäjät, jäsenet ja ryhmään liitetyt koirat kartalla

- Et voi lisätä omia kavereita, koiria, karttamateriaalia tai karttamerkintöjä ryhmään

- Listätietoja tapahtumaseurannasta löydät tästä artikkelista

Ryhmästä poistuminen
- Avaa päävalikko -> Ryhmät
- Napauta Ryhmät -valikosta ryhmän nimeä
- Ryhmän Asetukset -valikon alareunasta voit napauttaa "Poistu ryhmästä"

Huom! Jos olet ryhmän ainoa ylläpitäjä, et voi poistua ryhmästä
Ylläpitäjä voi kyllä napauttaa roskakorin kuvaketta ja poistaa ryhmän

Ryhmäkeskustelu (chat / pikaviestit)
- Avaa päävalikko -> Keskustelut -> Valitse ryhmä
- Kirjoita viestisi ja lähetä se ryhmän jäsenille
- Huom! Voit liittää viestiisi myös piirroksen napauttamalla viestin kirjoituskentän oikealla puolella olevaa kuvaketta
- Voit halutessasi poistaa lähettämäsi viestin painamalla viestiä sormella hetken aikaa ja valitsemalla "Poista"
- Kaikki yli 24 tuntia vanhat ryhmäkeskusteluviestit poistetaan automaattisesti