Miten lisään suunnistuskohteen kartalle tai kiintopisteen (paikkapiste)?

Nopea vastaus kysymykseen:

Kiintopisteen lisääminen (ohjelman valikoissa käytetty myös nimeä "Paikkapiste")

- Napauta karttanäkymän vasemman alakulman painiketta tai pyyhkäise näytön vasemmasta laidasta kartan keskelle

- Valitse napauttamalla vaihtoehto "Tämä paikka..." -> "Lisää paikkapiste" -> nimeä kiintopiste ja tallenna

Suunnistuskohteen lisääminen

- Napauta karttanäkymän vasemman alakulman painiketta tai pyyhkäise näytön vasemmasta laidasta kartan keskelle

- Valitse napauttamalla vaihtoehto "Tämä paikka..." -> "Aseta suunnistuskohde" (suunnistuskohteen kuvake lisätään kartalle)

- Kun haluat poistaa suunnistuskohteen -> Avaa karttanäkymän vasen valikko -> "Tämä paikka..." -> "Peruuta suunnistus"

Lisätietoja aiheesta:

Kiintopisteen lisääminen (ohjelman valikoissa käytetty myös nimeä "Paikkapiste")

1. Voit siirtää kartan keskellä näkyvä kohdistimen siihen kohtaan johon haluat lisätä kiintopisteen ("Import" toiminto .GPX tiedostoina esim. jostain muusta karttaohjelmasta, ei ole ohjeen kirjoitushetkellä 2/2021 käytettävissä)

2. Jos olet paikantanut juuri oman sijaintisi kartalla, voit hyödyntää sitä, koska kartan keskellä näkyvä kohdistin on silloin jo valmiiksi kohdistettuna sinun omaan sijaintiisi

3. Kun kartan keskellä näkyvä kohdistin on haluamassasi kohdassa johon kiintopiste (paikkapiste) tallennettaisiin:

- Napauta karttanäkymän vasemman alakulman painiketta tai pyyhkäise näytön vasemmasta laidasta kartan keskelle

- Valitse napauttamalla vaihtoehto "Tämä paikka..." -> "Lisää paikkapiste" -> nimeä kiintopiste ja tallenna

- Tämän jälkeen näet tallentamasi kiintopisteen myös karttanäkymässä

- Jos esim. valitset tämän jälkeen vasemman puolen valikosta -> "Kohdekompassi" näet nuolen osoittamassa suuntaa tallentamaasi kiintopisteeseen

4. Tallentamisen jälkeen voit käyttää kohdevalikkoon tallentamaasi kiintopistettä myöhemmin seuraavalla tavalla:

- Avaa karttanäkymän oikean puoleisen valikko (kohdevalikko) joko oikean alakulman painikkeesta tai pyyhkäise näytön oikeasta laidasta keskelle päin

- Napauta valikon alareunasta "Kaikki kohteet" -> sitten valikon yläreunasta: "Omat merkinnät" -> jos haluat keskittää kartan suoraan johonkin tallentamaasi kiintopisteeseen: Napauta kiintopisteen kuvaketta (ei kiintopisteen nimeä) -> kiintopiste näytetään kartalla ja kartta keskitetään kiintopisteen koordinaatteihin

5. Jos olet valinnut useita kiintopisteitä näytettäväksi kartalla ja haluat estää jonkun (tai kaikkien) näkymisen kartalla:

- Avaa karttanäkymän oikean puoleisen valikko (kohdevalikko) joko oikean alakulman painikkeesta tai pyyhkäise näytön oikeasta laidasta keskelle päin

- Heti ensimmäisessä tämän jälkeen avautuvassa valikkonäkymässä näet listattuna kaikki sillä hetkellä kartalle näytettäväksi valitut kohteet ja myös kiintopisteet ovat listattuna tuossa näkymässä

- Jokaisen kohteen omalla rivillä on viimeisenä X jota napauttamalla ei kyseistä kohdetta näytetä enää kartalla, ellet käy uudelleen valitsemassa sitä jälleen näytettäväksi napauttamalla sen kuvaketta kohdeluettelossa

6. Voit myös muokata tallentamaasi kiintopisteen koordinaatteja jälkeenpäin ja se siirtyy silloin uuteen kohtaan kartalla:

- Avaa sovellus ja napauta karttanäkymän oikean alakulman painiketta tai pyyhkäise näytön oikeasta laidasta kartan keskelle - Napauta avautuvan sivuvalikon (kohdevalikko) alareunasta plus-merkkiä -> napauta "Omat merkinnät"

- Napauta tallentamasi kiintopisteen nimeä (Ei kuvaketta, vaan nimeä) -> napauta "Koordinaatit" -> muokkaa ja tallenna

Voit vaihtaa sovelluksen käyttämää koordinaattijärjestelmää:

- Napauta karttanäkymän vasemman alakulman painiketta

- "Asetukset" -> "Näyttö" > "Koordinaattien muoto" -> Valitse haluamasi koordinaatisto kahdeksasta eri vaihtoehdosta

Suunnistuskohteen lisääminen

1. Voit siirtää kartan keskellä näkyvä kohdistimen siihen kohtaan johon haluat lisätä suunnistuskohteen

2. Jos olet paikantanut juuri oman sijaintisi kartalla, voit hyödyntää sitä, koska kartan keskellä näkyvä kohdistin on silloin jo valmiiksi kohdistettuna sinun omaan sijaintiisi

3. Kun kartan keskellä näkyvä kohdistin on haluamassasi kohdassa johon suunnistuskohde lisätään

- Napauta karttanäkymän vasemman alakulman painiketta

- Valitse napauttamalla vaihtoehto "Tämä paikka..." -> "Aseta suunnistuskohde"

- Tämän jälkeen näet tallentamasi kiintopisteen myös karttanäkymässä

- Jos esim. valitset tämän jälkeen vasemman puolen valikosta -> "Kohdekompassi" näet oranssin nuolen osoittamassa suuntaa kyseiseen Suunnistuskohteeseen

- Kun haluat poistaa suunnistuskohteen -> Avaa karttanäkymän vasen valikko -> "Tämä paikka..." -> "Peruuta suunnistus"

4. Tämä suunnistukohde ei ole samanlainen kuin kiintopiste, eli tämä ei tallennu kohdeluetteloon. Sillä ei ole nimeä, eikä sen koordinaatteja voi muokata. Toimii hyvin esim. jos haluat merkata jonkin väliaikaisen kohteen kartalla jonne haluat suunnistaa seuraavaksi tai palata hetken päästä myöhemmin

Jos tulee vastaan muita ongelmia tai virheilmoituksia näytölle, niin otathan silloin yhteyttä suoraan Trackerin tekniseen tukeen tai lähetä Tukipyyntö jotta voimme lähettää sinulle tarkemmat ohjeet kuinka edetä