1. sukupolven G400 pannat toimivat enää rajoitetusti 2021 jahtikaudella

G400-sarjan vanhemmat pannat

Näiden 1. sukupolven G400-koiratutkien tukitoiminnot (tekninen tuki / tuotetuki), ohjelmistopäivitykset, huolto ja muu vastaava toiminta on päättynyt 5/2021 (laite toimii tulevan metsästyskauden 2021 ajan rajoitetusti)

Poikkeuksena uudempi G400FI-malli joka on edelleen tuettuna, eli tarjoamme huollon palvelut ja teknisen tuen kyseiselle pantamallille

Näitä vanhempia 1. sukupolven laitteita ovat seuraavat:
Tracker G400 v2.07, v2.08, v2.08i
Pointer Magnum v2.07 ja v2.08

Voit selvittää versionumeron avaamalla Trackerin sovelluksen kohdevalikosta kohteen tiedot -> “Ohjelmistoversio

Versionumero näkyy myös GPS laitteen pintaan kirjoitettuna tai tarrana: (versionumero lihavoituna) SW:G400.V2.07

Tarkemmat ohjeet versionumeron selvittämiseen löydät täältä

Vuonna 2021 1. sukupolven laitteissa on toimintoja enää rajoitetusti johtuen laitteiden iän tuomista teknisistä rajoitteista

Mitä nämä mahdolliset ominaisuudet tai palvelut ovat joiden suhteen voi tulla ongelmia jahtikaudella 2021?

Ottaen huomioon, ettei puhelimessa oleva sovellus ole pystynyt enää pitkään aikaan hyödyntämään tekstiviestejä (SMS) ja että alun alkaen nämä 1. sukupolven laitteet on suunnteltu toimimaan tekstiviestipohjaisilla komennoilla, eli koskee mm. näitä seuraavaksi listattuja:

- Tekstiviesti paikannus.
- Aluehälytys
- Haukkuhälytys
- Haukunilmaisimen säädöt
- GPS / GSM tehon säädöt

Lisäksi laitteeseen on voitu lähettää ongelmatilanteissa tekstiviestinä asetuskomentoja, jotka ovat auttaneet mahdollisissa ongelmatilanteissa, kuten mm. nämä seuraavat:

- Laitteen uudelleen käynnistys
- Perusasetusten palautus.
- Testiviesti kuittauksien poiskytkentä.
- Live seurannan aloituskomento tekstiviestillä

Muutama käytännön esimerkki:

- Eli tilanteissa joissa laite ei yhdisty livepalveluun -> ei enää pysty lähettämään tarvittavia sms-komentoja pannalle

- Kun tulee tarvetta säätää pannan mikrofonin herkkyyttä -> ei enää pysty lähettämään tarvittavia sms-komentoja pannalle

- Myös tilanteet joissa laitteen akku tyhjenee täysin, silloin laiteen perusasetukset nollaantuvat ja myös Tracker Live -palvelun asetukset kuuluvat näihin -> Tällä hetkellä ei enää pysty lähettämään tarvittavia sms-komentoja pannalle tilanteen korjaamiseksi (esim. Tracker livepalvelun käyttämiseksi tarvittavat asetuskomennot)

Tässä ei voi tietenkään huomioida kaikkia mahdollisia tilanteita joita vanhemman 1. sukupolven pannan kanssa voi ilmetä, eli niin kauan kuin panta toimii, sitä voi käyttää, mutta ongelmien ilmetessä ei teknistä tukea tai huollon palveluja näille laitteille enää ole, sillä näiden1. sukupolven laitteiden tukitoiminnot ovat päättyneet 5/2021