Tracker Artemis 4G IoT antenni ja verkkojen valinta

Tracker Artemis -koirapaikantimessa on käytössä GSM verkon lisäksi uudet 4G IoT verkot: LTE-CAT M1 ja varalla Nb-IoT.

Oletuksena koirapaikannin tulee ulkoisella antennilla, joka on optimoitu GSM taajuuksille (900 MHz), mutta se toimii myös 4G IoT taajuuksilla. Lisätarvikkeena saatava 4G IoT antenni taas on optimoitu LTE taajuuksille (850 MHz). Osta 4G IoT antenni tästä

Antennivalinnat löytyvät Tracker ohjelmassa valikosta: Pannan asetukset > Ulkoinen antenni liitetty laitteeseen

• Ei
    Laite käyttää pelkästään sisäistä antennia ja kaikkia verkkotyyppejä (GSM, LTE CAT M1, Nb-IoT). Käytä tätä valintaa mikäli laitteeseen ei ole asennettua ulkoista antennia.

• Kyllä - GSM antenni (oletus)
    Tämä valinta on oletuksena kun aloitat ohjelman käytön. Laite pyrkii ensisijaisesti käyttämään GSM verkkoa ja mikäli yhteys katkeaa pitemmäksi aikaa, laite kokeilee onko 4G teknologian LTE CAT M1 verkko saatavilla ja mikäli on, siirtyy käyttämään sitä. Varalla on myös Nb-IoT verkko. Mikäli ulkoinen antenni ei toimi, laite siirtyy käyttämään sisäistä antennia.

• Kyllä - 4G IoT antenni
    Laite pyrkii ensisijaisesti käyttämään 4G teknologian LTE CAT M1 verkkoa ja mikäli yhteys katkeaa pitemmäksi aikaa, laite kokeilee onko GSM verkko saatavilla ja mikäli on, siirtyy käyttämään sitä.  Varalla on myös Nb-IoT verkko. Mikäli ulkoinen antenni ei toimi, laite siirtyy käyttämään sisäistä antennia. Käytä tätä valintaa lisätarvikkeena saatavan 4G IoT (LTE) antennin kanssa. Mikäli haluat kokeilla, toimiiko alueellasi 4G IoT verkot, voit kokeilla tätä valintaa myös GSM antennin kanssa. Tällöin kuuluvuus on kuitenkin heikompi, kuin 4G IoT (LTE) antennilla.

Kuuluvuusvertailu

Laite / TeknologiaGSM3G4G LTE Cat M14G Nb-IoT
Tracker Artemis - sisäinen antenni**
****
Tracker Artemis - Ulkoinen GSM antenni*****
********
Tracker Artemis - Ulkoinen 4G IoT (LTE) antenni****
**********
Tracker Supra**********

Tracker G1000********

Tracker G400***

Huom! kuuluvuusvertailu esittää kuuluvuudet pantakäytössä. Kun laite on asennettu valjaaseen on kuuluvuus parempi.