Tracker Hunter 6/B-Bark sovelluksen päivittäminen uuteen Tracker ohjelmaan

TRACKER -SOVELLUS (TRACKER HUNTER 6) UUDISTUU KESÄKUUN ALUSTA! NYT SAATAVILLA MYÖS ILMAISVERSIO!

Ultracom ja Tracker -tuotemerkit yhdistyivät saman katon alle ja nyt pääset nauttimaan kahden huippututkavalmistajan yhteistyön tuloksista, uudesta yhteisestä Tracker -sovelluksesta, jossa yhdistyvät vanhojen sovellusten parhaat ominaisuudet! Voit seurata ja hallinnoida saumattomasti kaikkia Tracker- Ultracom ja B Bark -laitteita yhdellä, samalla sovelluksella ilman lisämaksuja.

Tracker App 7 - Suurimmat muutokset verrattaessa vanhaan 6-version sovellukseen (Tracker/B-bark)

Uudella Tracker ohjelmistolla voit ottaa käyttöön myös tuettuja Ultracom laitteita ja voit toimia laitteiden pääkäyttäjänä. Ohjelma tukee myös VHF-pohjaisia Ultracom laitteita.

Jos sinulla on käytössä Tracker Hunter 6 tai B-bark 6 -sovelluksen lisäksi myös Ultracom Next -sovellus, niin voit siirtää sen tilin uuteen Tracker ohjelmaan. (Lisätietoa löytyy Ultracomin tukisivuilta).

Uuden Tracker ohjelman minimivaatimukset ovat Android 6.0 tai Apple iOS 11 tai niitä uudempi käyttöjärjestelmä. Vastauksia yleisimpiin uutta ohjelmistoa ja käytettäviä paikanninlaitteita koskeviin kysymyksiin löydät tästä tiedotteesta.

Huomioi nämä ennen kuin aloitat oman sovelluksen päivittämistä uuteen ohjelmistoon:

1. Uuden ohjelman käyttöönotossa vanhasta ohjelmasta synkronoitavat tiedot perustuvat siihen puhelinnumeroon jonka uuden sovelluksen käyttöönoton aikana annat sitä kysyttäessä. Toisin kuin aiemmissa Trackerin sovelluksissa, tämä uusi sovellus linkittyy asennusvaiheessa myös asennuksen aikana käytettävään Google-tiliisi (sähköpostiosoite) tai Apple-tiliisi (sähköpostiosoite)
  2. Uusi sovellus ei käsittele enää koiran paikantimia jakonimellä ja omistajan tai katselijan salasanalla, vaan Ultracom Next -sovelluksen tapaan paikanninlaitteella on ensimmäinen pääkäyttäjä, joka vastaa lähinnä samaa kuin Trackerin paikanninlaitteilla käytössä ollut omistajan salasana ja sen mahdollistamat oikeudet laitteen asetusten muokkaamiseen ja laitteen hallinnointiin

Edellä mainitut huomioon ottaen, olisi suositeltavaa edetä näin:

Ota vanhan Trackerin tai B-barkin sovelluksen lisenssivalikosta tiedot talteen (esim. kuvaruutukaappaus)
Uuden sovelluksen käyttöönoton aikana syöttämääsi puhelinnumeron perusteella haetaan aiemman sovelluksen käytössä olleet tiedot eli lisenssin tiedot ja käyttämäsi kohdevalikon kohteet: Omistamasi laitteet ja karttamerkinnät

Huom!
Varmista, että käytät uuden sovelluksen käyttöönoton aikana juuri sitä samaa puhelinnumeroa joka oli vanhan sovelluksen lisenssivalikossa!

Ota talteen vanhan Trackerin tai B-barkin sovelluksen lisenssivalikon tiedot esim. kuvaruutukaappauksena
Varmista, että jokaisella käyttämälläsi lisenssillä on oma erillinen puhelinnumero ja jokaisella laitteella oma erillinen Apple/Google -tili

Puhelinnumero

Jos käytössäsi on useampi laite joihin asennetuissa sovelluksissa on lisenssivalikossa eri lisenssiavain, mutta olet käyttänyt useamman lisenssin kanssa samaa puhelinnumeroa:

- Napauta lisenssivalikossa näkyvää puhelinnumeroa
- Avautuu pop-up ikkuna, jonka kautta syöttää uuden puhelinnumeron
- Uuteen puhelinnumeroon lähetetään tekstiviestivahvistuksen
- Jos uusi puhelinnumero on sama kuin laitteen käytössä olevan SIM-kortin/liittymän puhelinnumero, silloin tekstiviestivahvistus luetaan ja hyväksytään useimmissa puhelimissa automaattisesti
- Jos syöttämäsi uusi puhelinnumero ei ole sama kuin laitteen käyttämän SIM-kortin/liittymän numero, syötä tekstiviestivahvistuksessa näkyvä vahvistuskoodi (numerosarja) käsin sovelluksen vahvistuskehotteeseen

Näin voidaan varmistua, että uuden sovelluksen asennuksen aikana antamallasi numerolla löytyy vain se yksi lisenssi ja siihen lisenssiin liitetyt tiedot jotka sitten synkronoidaan uuteen sovellukseen sen käyttöönoton aikana

Apple/Google tili

Jos käytössäsi olleissa laitteissa on ollut sama Apple/Google -tili käytössä useammalla laitteella joissa on ollut asennettuna myös Tracker Hunter 6 tai B-bark 6 sovellus -> vaihda jokaisen laitteen käyttöön oma erillinen Apple/Google -tili

Tämä siksi, että uusi sovellus kysyy käyttöönoton yhteydessä Apple/Google -tiliä ja synkronoi sen perusteella tietoja uuteen Tracker App sovellukseen

Poista paikanninlaitteelta kaikki muut sitä seuraavat henkilöt eli jätä pääkäyttäjäoikeudet vain laitteen omistajalle
Jotta voidaan olla aivan varmoja siitä, että uuden päivityksen jälkeenkin paikanninlaitteen omistajan oikeudet pysyy varmasti vain laitteen todellisella omistajalla:

- Avaa sovelluksen kohdevalikko
- Napauta kohteen nimeä (ei kuvaketta, vaan nimeä)
- Avautuu kohteen Asetukset-valikko
- Napauta "Katselijat ja Ryhmät"
- Napauta jokaisen listalla näkyvän henkilön nimen lopussa olevaa roskakorin kuvaketta
- Listalla näkyvien ryhmien nimet voi jättää ennalleen (ryhmien kautta laitetta seurataan vain katselijan oikeuksilla, ei omistajan)

Kun muut laitetta seuraavat henkilöt on poistettu, voit vielä halutessasi napauttaa omistajan salasanaa ja vaihtaa sen tilalle uuden, mutta se ei ole pakollinen toimenpide. Tämän jälkeen laite on varmuudella vain yhden käyttäjän, eli laitteen omistajan lisenssiä käyttävän sovelluksen kohdeluettelossa ja omistajan oikeuksin. Silloin laite ei siirry kenenkään muun kuin laitteen todellisen omistajan kohdeluetteloon uuteen sovellukseen päivitettäessä.

Siirtyminen Tracker Hunter 6 tai B-bark sovelluksesta uuteen Tracker ohjelmaan:

1. Lataa ja asenna uusi Tracker ohjelma Play-kaupasta tai Apple App Storesta. Löydät ohjelman hakusanalla Tracker.
  2. Avaa ohjelma. Ohjelma pyytää kirjautumaan sisään Google tai Apple tililläsi.
  3. Seuraavaksi pyydetään puhelinnumeroa. HUOM! On tärkeää käyttää juuri sitä samaa puhelinnumeroa, joka näkyi aiemmin käyttämäsi Tracker Hunter 6 tai B-bark sovelluksen lisenssivalikossa! Jos annat jonkun muun puhelinnumeron, ei haku löydä juuri sitä aiemman sovelluksen käyttämää lisenssiä ja sen tietoja!
  4. Tracker ohjelma hakee automaattisesti antamasi puhelinnumeron perusteella seuraavat tiedot:
    • Lisenssin tiedot ja ohjelmiston käyttöajan
    • Omistamasi laitteet (ne jotka olivat vanhan sovelluksen kohdeluettelossa omistajan salasanalla)
    • Tracker Hunter 6 ja B-Bark sovelluksen ryhmät eivät siirry automaattisesti. Käyttäjät joutuvat luomaan uudet ryhmät ja karttamerkinnät saat tuotua sen jälkeen näin:
      Avaa ryhmän tiedot -> "Karttamerkinnät" -> Plus-merkki -> "Tuo vanhoista Tracker ryhmistä"
    • Omat merkinnät Tracker Hunter 6:sta ja B-Bark 6:sta siirtyvät automaattisesti uuteen sovellukseen jos käytössäsi on ollut maksullinen lisenssi, mutta -> HUOM!! ilmaisversiota käyttävän sovelluksen karttamerkinnät eivät ole olleet tallessa palvelimella, vaan paikallisesti puhelimen massamuistilla, joten niitä ei voi Trackerin toimesta palauttaa, sillä ne eivät ole alunperinkään olleet talletettuina Trackerin palvelimille.
    • Jos käytössäsi oli 6-versiota vanhempi B-barkin sovellus, käyttäjän tulee tuoda merkinnät vanhasta B-Bark ohjelmasta avaamalla päävalikko ja valitsemalla "Siirrä merkinnät". Ohjelma luo merkinnöistä koodin, jolla merkinnät voi tuoda Tracker ohjelman päävalikon kartat -> karttamerkinnät näkymässä napauttamalla plus-merkkiä ja valitaan "Tuo vanhasta b-barkista".
    • Map Planner aineistot

Jos uuden sovelluksen käyttöönoton yhteydessä tulee ongelmia tai herää kysymyksiä joihin ei tästä yllä olevasta ohjeesta vastauksia löydy, niin otathan tarvittaessa yhteyttä tekniseen tukeen lähettämällä tukipyynnön