Ultracom - Usein kysyttyä laitteista

Alla löydät Ultracom laitteiden usein kysytyt kysymykset.


ULTRACOM R10 JA R10 HYBRID

Miten voin jatkaa Ultracom Global SIM-kortin käyttöaikaa?
Voit tilata jatkoa Ultracom Global SIM-kortillesi verkkokaupastamme tai voit tilata jatkon jälleenmyyjältämme.
Kuinka palautan Ultracom R10 laitteeni tehdasasetuksiin?

Ultracom R10 laitteen asetukset on mahdollista nollata tehdasasetuksiin, jolloin laitteen hallinnoijat/pääkäyttäjätiedot ja muut asetukset poistetaan laitteen muistista, sekä palvelimelta. Samalla voidaan poistaa myös palvelimelle tallennetut reitit.


Tracker/Ultracom ohjelmasta: avaa päävalikko -> valitse "Seurantalaitteet" -> valitse laitteesi ja valitse "Poista laite". Valinta poistaa laitteen seurantalaitteista ja palauttaa samalla laitteen tehdasasetuksiin.


Voinko vaihtaa R10 laitteeseen oman SIM-kortin ja mitkä ovat liittymän vaatimukset?

Ultracom R10 tulee esiasennetulla Ultracom Global-SIM kortilla. Kortti sisältää valmiiksi kaikki tarvittavat toiminnot. SIM-korttia ei saa vaihtaa itse.


R10 laitteessani palaa vihreä tai punainen valo jatkuvasti, eikä laite paikanna?

Jos laitteessa palaa punainen valo jatkuvasti, voi laitteessa olla vikatilanne päällä. Jos käytit laitteessa olevaa Ultracom Global SIM-korttia jossakin toisessa laitteessa, on kortti lukittunut ja vain tukemme voi avata kortin. Ole hyvä ja ota yhteyttä tukeemme.

Jos laitteessa palaa vihreä valo jatkuvasti, odottaa laite käyttöönottoa. Jos olet lisännyt laitteen aiemmin laitelistalle, poista laite “laitteet“-listalta ja lisää laite ohjelmaan uudelleen. Jos laitetta ei ole vielä koskaan lisätty, niin lisää laite ohjelmaan. 


R10 laitteeni ei vastaa puheluihin?

Soittajan tulee olla laitteen hallinnoija/pääkäyttäjä. Jos haluat että muut voivat soittaa pantaan, tulee soittaminen sallia. 

Soitto sallitaan ohjelman seurantalaitteissa, laitteen asetuksista. Soiton salliminen nollaantuu, kun laitteesta käytetään virtoja pois.

Huomaa, että soittava numero ei saa olla salainen ja soittavan puhelimen numeron näyttö tulee olla sallittuna.


R10 laitteeni haukkulaskuri on liian herkkä tai liian epäherkkä?
Laitteen hallinnoija/pääkäyttäjä voi säätää haukkulaskurin herkkyyttä.


Varmista, että panta on päällä -> avaa ohjelman päävalikko -> seurantalaitteet -> valitse laitteesi ja valitse haukkuherkkyyden säätö.

Puhelinnumeroni vaihtui ja en ole enää laitteen pääkäyttäjä?

Laitteelle pitää tehdä aina tehdasasetusten palautus, ennen kuin pääkäyttäjän puhelinnumero vaihdetaan. Jos sinulla ei ole enää pääsyä vanhaan puhelinnumeroon/ohjelmaan, jotta voisit nollata laitteen, täytyy sinun olla yhteydessä Ultracom tekniseen tukeen. Jotta tuki voi varmistua laitteen omistajuudesta, ota kuva laitteen käyttöoppaan ensimmäisellä sivulla olevasta ID-tarrasta ja liitä kuva tarrasta tukipyyntöösi.


ULTRACOM AVIUS


Kuinka vapautan vastaanottimen Bluetooth-yhteyden, jotta voin yhdistää vastaanottimen toiseen mobiililaitteeseen?

Avius VHF-vastaanotin voi olla kytkettynä yhteen mobiililaitteeseen kerrallaan. Jos mobiililaitetta halutaan vaihtaa, tulee Avius-vastaanottimen Bluetooth-yhteys vapauttaa. 


Tracker ohjelmassa:

Avaa päävalikko ja valitse "laitteet". Valitse vastaanottimesi ja poista vastaanotin ohjelmasta. Vastaanottimen Bluetooth-yhteys mobiililaitteeseen katkeaa ja se voidaan yhdistää toiseen mobiililaitteeseen.

En saa yhteyttä Avius vastaanottimeen?
Varmista että sinulla on VHF-yhteys päällä (pieni vastaanottimen kuva ruudun ylälaidassa vihreänä. Jos ikoni on harmaa, niin napauta ikonia jotta se muuttuu vihreäksi) ja puhelimen Bluetooth-päällä.

Mikäli yhdistäminen ei onnistu vastaanottimen vakio toimintatilalla, voit kokeilla vaihtaa toimintatilan. Toimintatila vaihdetaan pitämällä vastaanottimen yhteyspainiketta (virtapainikkeen alla oleva painike) pohjassa noin kuuden sekunnin ajan. Laite väläyttää vihreää led-valoa, ilmaistakseen toimintatilan olevan vaihtumassa. Vapauta painike ja odota, että laite vaihtaa toimintatilan.

Toimintatilan vaihduttua, välkkyy vastaanottimen sininen Bluetooth led-valo kaksi kertaa sekunnissa, kunnes yhteys on muodostettu onnistuneesti, jonka jälkeen led-valo välkkyy kerran kolmessa sekunnissa. Huomaa, että toimintatilan vaihtamisen jälkeen tulee laitteen AviusLINK vapauttaa ohjelmistosta ja yhteyden muodostaminen aloittaa alusta.

Tracker ohjelmassa:

Avaa päävalikko ja valitse "laitteet". Valitse vastaanottimesi ja poista vastaanotin ohjelmasta.  Vastaanottimen Bluetooth-yhteys mobiililaitteeseen katkeaa ja se voidaan yhdistää toiseen mobiililaitteeseen. Voit nyt lisätä laitteen uudelleen ohjelmaan.


Jos et edelleenkään saa yhteyttä vastaanottimeen, ole yhteydessä Ultracom tekniseen tukeen.

En saa yhteyttä Avius pantaan?

Varmista että sinulla on VHF-yhteys päällä (pieni vastaanottimen kuva ruudun ylälaidassa vihreänä. Jos ikoni on harmaa, niin napauta ikonia jotta se muuttuu vihreäksi) ja puhelimen Bluetooth-päällä. 

 

Jos olet lisäämässä pantaa ohjelmaan, varmista että panta on satelliittiyhteydessä (ulkona ja pannan vihreä valo välkkyy kolmen sekunnin välein). Varmista myös että käytät pannan ID-numeroa, joka löytyy pannan käyttöoppaan ensimmäiseltä sivulta ID tarrasta sekä pantaosan alta erillisestä tyyppitarrasta.

 

Jos et edelleenkään saa muodostettua yhteyttä pantaan, ole yhteydessä Ultracom tekniseen tukeen.

Avius laitteeni haukkulaskuri on liian herkkä tai liian epäherkkä?
Laitteen pääkäyttäjä voi säätää haukkulaskurin herkkyyttä seuraavasti:


  1. Avaa ohjelmiston päävalikko.
  2. Valitse "laitteet"
  3. Valitse laitteesi ja valitse "Haukkulaskurin herkkyys"


Säädä haukkulaskuria haluamaasi suuntaan: isompi arvo on herkempi haukkulaskuri ja pienempi arvo on epäherkempi haukkulaskuri.