Tracker Hunter 6/b-bark 6 ohjelman päivittäminen uuteen Tracker ohjelmaan

Tracker Hunter 6 tai b-Bark 6 ohjelmasi päivittyy tai on päivittynyt Tracker ohjelmaksi.

SUURIMMAT MUUTOKSET, JOTKA KOHTAAT OVAT SEURAAVAT:

• Ohjelman käynnistyskuvake muuttuu uuden Tracker ilmeen mukaiseksi.
  • Karttamerkinnät - valikko siirtyy Kartat - valikkoon.
  • Paikantimien ja ryhmien jakotapa muuttuu. Jakonimet ja salasanat poistuvat ja korvautuvat jakolinkeillä ja jakokoodeilla.
  • Omistamasi paikanninlaitteet siirtyvät automaattisesti uuteen ohjelmaan. Muut seuraamasi paikanninlaitteet katoavat ja niiden omistaja voi jakaa ne sinulle uudelleen eri tavoin.
  • Vanhat ryhmät poistuvat, mutta uuden ryhmän pääkäyttäjä voi kutsua sinut uudelleen luomaansa ryhmään.
  • Mikäli käytät useita mobiililaitteita yhtäaikaisesti, tulee jokaisessa olla oma puhelinnumero sekä Google/Apple-tili.
  • Lisenssihinnat ja myyntipaketit muuttuvat, ristiinpaikannuslisenssiä ei enää tarvita. Tracker ohjelmalla voit ohjata ja seurata Tracker, Pointer, Ultracom ja B-Bark paikantimet.
  • Koirille ja muille eläimille tulee profiili, jonka taakse tallentuu sen paikannustiedot
  • Tracker G400 ja G400i pohjaiset paikantimet eivät ole enää tuettuna ohjelmassa ja eivät näy siinä.
  • Ajantasaisen ohjeistuksen löydät tukisivustoltamme.
  • Lue alla oleva ohje tarkasti, jossa muutoksista on kerrottu tarkemmin

MUUTOKSET TARKEMMIN

Ohjelman käynnistyskuvake muuttuu uuden Tracker ilmeen mukaiseksi. Olemme uudistaneet Tracker ilmettä. Sen myötä ohjelman käynnistyskuvake muuttuu seuraavan näköiseksi (Lisätietoa uudesta Tracker ilmeestä tästä linkistä):

KARTTAMERKINTÄ-VALIKKO SIIRTYY "KARTAT" -VALIKKOON

Olemme ryhmitelleet karttaan liittyviä asioita Kartat - valikon alle. Myös tallentamasi karttamerkinnät ovat siirtyneet sinne.

PAIKANTIMIEN JA RYHMIEN JAKOTAPA MUUTTUU

Jatkossa ei käytetä enää jakonimiä eikä salasanoja. Laitteilla on omistaja, hallinnoija ja seuraaja tason -oikeuksia, joille voit muodostaa koodin tai jakaa oikeuden suoraan ohjelmasta hyperlinkin avulla, esim. WhatsApp:lla, tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Ryhmillä ei myöskään ole jakonimiä ja salasanoja, vaan myös niissä on ylläpitäjä, jäsen ja tapahtumaseuraaja koodeja, joita vastaavasti voit jakaa hyperlinkeillä.

OMISTAMASI PAIKANNINLAITTEET SIIRTYVÄT AUTOMAATTISESTI UUTEEN OHJELMAAN. MUUT SEURAAMASI PAIKANNINLAITTEET KATOAVAT JA NIIDEN OMISTAJA VOI JAKAA NE SINULLE UUDELLEEN ERI TAVOIN

Johtuen paikantimien ja ryhmien jakotavan muutoksesta, muut kuin omistamasi paikantimet poistuvat ohjelmastasi. Ohjelman käynnistyessä ensimmäistä kertaa sinulta kysytään kaikista paikantimista, joihin sinulla on omistajan salasana, että omistatko tuon laitteen todellisuudessa. Tämä tehdään sen vuoksi, että laitteella voi olla vain yksi Omistajan oikeuksia käyttävä käyttäjä. Hän voi antaa kaikille niille, joilla on tarve ohjata paikanninta tai muuttaa sen asetuksia Hallinnoijan oikeudet.

Kun olet laitteen omistaja, muista että jos haluat että muut voivat seurata paikannintasi, tulee sinun lisätä se haluamiisi ryhmiin, tai jakaa seuranta- tai hallinnointioikeudet haluamillesi käyttäjille.

Mikäli laitteen omistaja on esimerkiksi yritys tai yhteisö, jolla ei ole lisenssiä, tulee sopia kuka käyttäjistä käyttää Omistajan oikeuksia.

Mikäli ohjelman käynnistymisvaiheessa erehdyksessä valitsit jollekin paikantimelle, että et ole omistaja, voit aloittaa valintaprosessin uudelleen toiminnolla: Päävalikko > Tili > Siirrä Tracker-laitteet uudelleen. (ominaisuus käytössä alkaen versiosta 7.1.2)

Mikäli otit vahingossa omistajan oikeudet laitteeseen, jolle sinun ei olisi pitänyt niitä ottaa, voit painaa laitteen Asetukset ylälaidassa roskakoria, jolloin laitteen omistajuus vapautuu tai siirtää omistusoikeuden paikanninlaitteen Asetukset - näytössä jollekin laitteen hallinnoijalle, jolloin hänestä tulee omistaja ja sinusta hallinnoija.

Mikäli joku muu on ottanut omistamasi paikannuslaitteen omistajan oikeudet, saat palautettua ne lisäämällä paikannuslaitteen Laitteet - valikon oikeassa alalaidassa olevalla + napilla ja lukemalla laitteen pakkauksesta sen QR koodin. Muissa tapauksissa ota yhteys Tracker tukeen.

VANHAT RYHMÄT POISTUVAT, MUTTA UUDEN RYHMÄN PÄÄKÄYTTÄJÄ VOI KUTSUA SINUT UUDELLEEN LUOMAANSA RYHMÄÄN

Ryhmien jakotavan muuttumisen johdosta vanhat ryhmät ovat poistuneet. Mikäli olet ollut pelkästään ryhmien seuraaja (jäsen), odota että ryhmän pääkäyttäjä kutsuu sinut ryhmään linkillä, jonka saat esim. tekstiviestillä, WhatsApp:lla tai sähköpostilla tai koodilla, jonka syötät Ryhmät -valikossa + ja syötä koodi.

Uusi ryhmä luodaan Ryhmät valikossa + nappia painamalla ja valitsemalla Luo ryhmä. Ryhmän luotuasi kutsu siihen jäsenet, sekä mahdollisesti muita pääkäyttäjiä. Pyydä paikanninlaitteita omistavia ryhmän jäseniä lisäämään omat paikanninlaitteensa ryhmään. Ryhmän jäsen voi lisätä paikantimensa ryhmän valikossa valitsemalla + ja valitsemalla omia GPS-paikantimiani.

Voit lisätä ryhmään myös paikkamerkintöjä ja alueita, Ryhmänäytön oikeassa alalaidassa olevasta + napista.

Karttamerkintöjä on tuotavissa monista eri lähteistä.

• Jos seurassa on useita vuokrasopimuksia, on suositeltavaa hallinnoida niitä reviiri.org palveluissa, josta voit tuoda kartta-alueet.
  • Jos haluat muokata monipuolisesti karttoja sekä passilinjoja jne, on suositeltavaa käyttää planner.tracker.fi – palvelua
  • Voit myös lisätä yksittäisiä alueita ja karttamerkkejä ryhmään.

Mikäli haluat lisätä paikkamerkintöjä vanhoista Tracker Hunter 6 ohjelmassa olleista ryhmistä voit tehdä sen Ryhmä > Karttamerkinnät > + > Tuo vanhoista Tracker – ryhmistä.

Mikäli sinulla on tärkeä tietää keitä ja mitä paikanninlaitteita oli Tracker Hunter 6 ohjelmassasi olleissa ryhmissä, voit katsoa ne osoitteessa: https://share.tracker.fi . Siellä näet myös vanhassa ryhmässä olleiden paikanninlaitteiden omistajat, jolloin tiedät ketä uuteen ryhmään täytyy kutsua ja ketä pyytää paikantimet lisäämään mikäli haluat uuteen ryhmään samat koirat kuin aiemminkin.

MIKÄLI KÄYTÄT USEITA MOBIILILAITTEITA YHTÄAIKAISESTI, TULEE JOKAISESSA OLLA OMA PUHELINNUMERO SEKÄ GOOGLE/APPLE-TILI

Jatkossa lisenssisi lukitaan Google tai Apple tiliin. Ohjelman asennuksen yhteydessä sinulta kysytään Tracker Hunter 6 ohjelmassa ollut puhelinnumero, jonka perusteella haetaan tiedot Tracker Hunter 6 lisenssistä. Jos käytössäsi on useita laitteita, joissa haluat käyttää ohjelmaa yhtäaikaisesti erillisten lisenssien avulla, täytyy jokaisessa käyttää uniikkia Google / Apple tiliä ja uniikkia puhelinnumeroa.

Jos asennat ohjelman samalla tilillä kahteen laitteeseen, voit käyttää niitä vuorotellen laitteissa mutta ei yhtäaikaisesti. Toiminnot siirtyvät sujuvasti mobiililaitteiden välillä.

Mikäli sinulla on ollut yksi puhelinnumero ja useampi lisenssi, eli jokaisessa laitteessa omansa ja haluat jatkaa tätä monen lisenssin ja yhtäaikaisen laitteen käytäntöä: hanki uusi puhelinnumero muihin laitteisiin, luo jokaiseen oma Google / Apple tili. Avaa Tracker ohjelma ja käynnistä normaalisti käyttäen laitteessa uutta puhelinnumeroa. Tämän jälkeen sinulle syntyy ”tyhjä” tili jokaiseen laitteeseen. Luo sen jälkeen tukipyyntö osoitteessa support.tracker.fi, jossa pyydät siirtämään laitteessa aiemmin käytössä olleen tilisi uuden puhelinnumeron ja Google tilin alle. Huomaathan antaa kaikkien laitteiden puhelinnumerot ja aiemmin käytössä olleet lisenssikoodit, sekä kerro minkä lisenssin haluat voimaan millekin puhelinnumerolle.

Huom. Puhelinnumeroa tarvitaan ainoastaan asennusvaiheessa, joten jos haluat, voit käyttää esim. prepaid korttia ja käyttää varsinaiseen datayhteyteen myöhemmin korttia, jossa ei ole puhelinnumeroa.

LISENSSIHINNAT JA MYYNTIPAKETIT MUUTTUVAT, RISTIINPAIKANNUSLISENSSIÄ EI ENÄÄ TARVITA

Tracker ohjelmalla voi jatkossa seurata ja ohjata suoraan Tracker, Ultracom, Pointer ja B-bark laitteita.

Lisenssivaihtoehtoina on 79€ maksava yhden käyttäjän lisenssi ja 3 lisenssiä sisältävä 165 euroa maksava Tiimilisenssi. Lisäksi on 19,00€ maksava yhden käyttäjän viikkolisenssi. Perhelisenssi ja Seuralisenssi sekä päivälisenssi eivät ole enää valikoimissa.

KOIRILLE JA MUILLE ELÄIMILLE TULEE PROFIILI, JONKA TAAKSE TALLENTUU SEN PAIKANNUSTIEDOT

Paikanninlaitteen tietoihin on tullut ”koiraprofiili”, tai ”poroprofiili”. Profiili sisältää tiedot eläinyksilöstä. Jälki ja jotkut asetukset tallentuvat profiilin alle. Eli jos vaihdat laitteen toiselle koiralle, on suotavaa tehdä sille oma profiilinsa. Näin jälkipeliä katsoessa sinun ei tarvitse enää välittää mikä laite tallensi koiran jäljen vaan näet helposti kaikki kyseisen koiran kulkemat jäljet.

Mikäli ostat uuden paikanninlaitteen koirallesi, jälki tallentuu edelleen koirallesi ja mikäli myyt entisen paikantimen jollekin toiselle, tallennetut jäljet eivät siirry uudelle omistajalle, koska ne on sidottu koiraprofiiliin.

TRACKER G400 ja G400FI POHJAISET PAIKANTIMET EIVÄT OLE ENÄÄ TUETTUNA OHJELMASSA JA EIVÄT NÄY SIINÄ

Tracker ohjelma ei tue eikä siinä näy Tracker G400 v2.07, v2.08, v2.08i ja Pointer Magnum v2.07 ja v2.08 paikantimia, kuten huhtikuussa 2021 ja tammikuussa 2022 ilmoitimme sekä verkkosivuillamme että sähköpostitiedotteissa, useiden vaihtotarjousten lisäksi.

Google:n ja Apple:n estämien vanhoissa pannoissa välttämättömien tekstiviestitoimintojen lisäksi uusi Tracker taustajärjestelmä vaatii paikantimista ominaisuuksia, joita noissa yli 10 vuotta vanhoissa paikantimissa ei ole ja niihin ei voida niitä etäpäivittää. Uuden Tracker taustajärjestelmän ansiosta voitiin rakentaa Tracker, Ultracom ja WeHunt yhteensopivuus sekä tarjota muitakin uusia palveluita.

AJANTASAISEN OHJEISTUKSEN LÖYDÄT TUKISIVUSTOLTAMME

Päivitämme jatkuvasti ohjeistusta tukisivustollemme support.tracker.fi, voit jättää sinne myös maksuttoman tukipyynnön tai soittaa maksulliseen asiakaspalvelunumeroon.