Tracker App - Kartplanlegger (Map Planner)

Tracker Map Planner er en nettjeneste som brukes til å lage kartdesign

 

Med et brukervennlig program, forhåndsdesigner du kart på datamaskinen din og overfører de opprettede kartdesignene til telefonens Tracker-app.

 

For å bruke tjenesten trenger du:

  • Du trenger en gyldig årlig Tracker-lisens
  • Sørg for at Tracker-appen er oppdatert

 

Med Tracker Map Planner kan du tegne de områdene eller linjene du ønsker og eventuelle nødvendige kartmarkeringer. Du vil umiddelbart se kartdesignet i telefonappen din, og du kan også dele dem med Tracker-gruppene dine.

 

Merk! Tracker Map Planner webtjeneste kan ikke brukes til å spore venner/hunder via Tracker Live -tjeneste

 

Tracker Map Planner – Logg inn

Hva trengs for datamaskinens nettleser:

 

- I adressefeltet til datamaskinens nettleser skriver du inn: planner.tracker.fi
- Åpne nettstedet for Tracker Map Planner

- Hvis du vil endre språket som brukes av Tracker Map Planner, kan du gjøre det på dette tidspunktet ved å trykke på flaggbildet over QR-koden og deretter velge ønsket språk fra rullegardinmenyen som åpnes.

 

Hva trengs i Tracker-applikasjonen på telefonen din:

- Åpne Tracker App -> Hovedmeny -> Kart

- Trykk på: "Tracker Map Planner"

- La appen bruke telefonens kamera hvis du blir bedt om det

- Les deretter QR-koden som vises på Tracker Map Planner-påloggingssiden med telefonens kamera

 

Du vil bli varslet på datamaskinens nettleser om at påloggingen var vellykket. Tracker Map Planner åpner en visning som ber deg lage din første kartmal.


Fra dette tidspunktet følger du instruksjonene og annen informasjon som vises på skjermen når du bruker Tracker Map Planner

Deler de samme kartene i både Tracker- og Ultracom-grupper

Hvis du eier en gyldig lisens for Ultracom-applikasjonen i tillegg til Tracker-lisensen, kan du trykke på ikonet i øvre høyre hjørne av Tracker Map Planner og slå sammen begge kontoene

 

Merk! Du kan bare slå sammen Tracker- og Ultracom-kontoene dine én gang, og du kan ikke bryte eller angre koblingen mellom disse sammenslåtte kontoene etterpå

 

Når Tracker- og Ultracom-kontoene dine er slått sammen, kan du dele kartmalen du lagrer i Tracker Map Planner og synkronisere den med Tracker-appen du eier, så vel som med Ultracom-appen du eier

 

- Trykk på 3-punkts-ikonet øverst i venstre kolonne i kartdesignet

- Velg: "Kontroller synlighet"

- Du kan deretter velge fra de tilgjengelige Tracker- eller Ultracom-gruppene å dele kartdesignet med

Dele redigeringsrettighetene for kartet ditt med en venn

- Åpne kartdesignet du har laget i MapPlanner

- Trykk på 3-punkts-ikonet øverst i venstre sidemeny

- Velg: "Del redigeringsrettigheter"

- Dette vil opprette en lenke som du kan sende til vennen din

 

Merk! Linken er kun gyldig i 24 timer

 

Vær oppmerksom på at eierskapet til det originale kartdesignet forblir hos personen som opprettet det, selv om du midlertidig har tildelt redigeringsrettigheter til en annen person i en begrenset periode på 24 timer

Du kan bruke et kartdesign som noen andre har delt med deg til dine egne formål

Hvis du vil bruke et kart designet av noen andre til dine egne formål, kan du kopiere det hvis eieren av det aktuelle kartdesignet har gitt deg redigeringsrettigheter til det

 

- Åpne startskjermen til Tracker Map Planner og trykk på det røde plusstegnet i nedre høyre hjørne

- Gi kartet ditt et navn

- Åpne "Nytt designgrunnlag" -menyen og velg "Kopier et eksisterende kartdesign"

- Åpne så menyen "Velg design som skal kopieres" og velg kartdesignet som er delt med deg, som du har redigeringsrettigheter til i 24 timer

 

Vær oppmerksom på at kartdesignet du kopierte vil da bli behandlet som et eget kart og helt uavhengig av det originale kartdesignet som kopien ble hentet fra

 

Dette betyr at du kan redigere denne kopien du har tatt og til og med dele den, for du har nå eierskapet til kopien du har laget

Nettleser og sikkerhetspåminnelser:

 

Hvis det var en lang nok påloggingsforsinkelse, vil du bli varslet om en påloggingsfeil på datamaskinens nettleser og en forespørsel om å oppdatere siden for å starte påloggingsprosessen fra begynnelsen

 

Hvis nettleseren du bruker på datamaskinen din har sikkerhets- eller annonseblokkerende plugins, kan de forhindre bruk av enkelte menyer, funksjoner eller popup-vinduer mens du bruker planner.tracker.fi

 

Datamaskinens nettleser viser også et varsel om at posisjonen brukes, og du kan nekte eller tillate at posisjonen brukes. Deaktivering av tilgang til en plassering hindrer deg ikke i å bruke Tracker Map Planner