Hur lägger jag till ett nytt mål att följa (vän, hund, vägpunkt, etc.)

Observera!
Din väns eller hunds GPS-enhet behöver inte vara ansluten till Tracker live-tjänsten när objektet läggs till i mållistan

Hur jag lägger till en vägpunkt?

1. Du kan placera hårkorset på kartan på den plats där du vill lägga till och spara en vägpunkt

2. Om du har lokaliserat din egen position på kartan och kartan är centrerad till din plats kan du spara en vägpunkt på din egen plats

3. När hårkorset på kartan är på rätt plats för att lägga till en vägpunkt

• I kart vyn trycker du på menyknappen i det nedre vänstra hörnet eller dra fingret från vänster sida av skärmen in mot mitten
  • Huvudmenyn öppnas
  • Tryck på "Fler funktioner"
  • Tryck på "Lägg till vägpunkt"
  • Ge vägpunkten ett namn ( här kan du också redigera ikonen som ska visas på kartan för denna vägpunkt välj färg för ikonen
  • Tryck på spara (disketten längst upp till höger)
  • Du kan nu se den sparade vägpunkten på kartan

4. När vägpunkten har sparats i din mållista och du vill se den

• I kart vyn tryck på målknappen i det nedre högra hörnet, eller dra fingret från höger sida av skärmen och in mot mitten
  • Målmenyn öppnas
  • Tryck på "Alla mål"
  • Tryck på "Mina vägpunkter"
  • Tryck på ikonen av vägpunkten (inte namnet)
  • Vägpunkten centreras på kartan

5. Om du vill ta bort en vägpunkt från målpanelen

• I kart vyn tryck på målknappen i det nedre högra hörnet, eller dra fingret från höger sida av skärmen och in mot mitten
  • Målmenyn öppnas
  • De första i menyn som öppnas visar de valda mål som ska visas på kartan
  • I slutet av varje målnamn finns det ett X som du kan trycka på för att avmarkera det så att det inte visas på målpanelen

5. Du kan också redigera koordinaterna för vägpunkten

• I kart vyn tryck på målknappen i det nedre högra hörnet, eller dra fingret från höger sida av skärmen och in mot mitten
  • Målmenyn öppnas
  • Tryck på "Alla mål"
  • Tryck på "Mina vägpunkter"
  • Tryck på namnet på vägpunkten (inte ikonen)
  • Tryck på "koordinater" och fyll i önskade koordinater
  • Tryck "OK" för att spara
  • När dessa steg är klara kan du trycka på ikonen på vägpunkten och den visas på kartan enligt de nya koordinaterna
Hur jag lägger till en navigationsmål?

1. Du kan placera hårkorset på kartan på den plats där du vill navigera till

2. Om du precis har lokaliserat din egen position på kartan och kartan är centrerad till din plats kan du spara navigeringsmarkören till din egen plats och använda den till detta

• I kart vyn trycker du på menyknappen i det nedre vänstra hörnet eller dra fingret från vänster sida av skärmen in mot mitten
  • Huvudmenyn öppnas
  • Tryck på "Fler funktioner"
  • Tryck på "Sätt navigationsmål"
  • Nu kan du se navigeringsmålet på kartan

Du kan också öppna huvudmenyn till vänster -> "Kompass" och se en orange pil som pekar mot navigeringsmarkören.

3. Du kan inte spara en navigeringsmarkör i mållistan, men du kan ta bort den när du inte längre behöver den

• I kart vyn trycker du på menyknappen i det nedre vänstra hörnet eller dra fingret från vänster sida av skärmen in mot mitten
  • Huvudmenyn öppnas
  • Tryck på "Fler funktioner"
  • Tryck på "Avsluta navigationsmål"
Hur lägger jag till en vän?
När du är på kartan trycker du på målmenyn längt ner i högra hörnet, tryck på plus (+), tryck sedan på "Sök på Tracker Live". Fyll i utdelningsnamn och lösenord som du får av din vän du vill lägga till
Hur lägger jag till ett halsband?

För ett halsband som är registrerat på Tracker Live

• När du är på kartan trycker du på målmenyn längt ner i högra hörnet, tryck på plus (+), tryck sedan på "Sök på Tracker Live"
  • Fyll i utdelningsnamn och lösenord (tittarkod eller ägarkod) som du får av ägaren till halsbandet

Med tittarkod kan du se halsbandet på din karta och med ägarkoden har du tillgång till alla inställningar och funktioner på halsbandet

Om du inte lyckas lägga till en vän eller ett halsband?

Om du inte lyckas lägga till en vän

Användarnamnet eller lösenordet är fel

• Be din vän att öppna målmenyn genom att trycka på knappen längs ner till höger när du är på kartan
  • Längs upp i menyn trycker du på "Min position" (inte på ikonen)
  • I denna menyn ser du nu Utdelningsnamn och Tittarkod se till att alla bokstäver är rätt när det gäller stor och liten bokstav
  • Kolla också att "Dela ut lokalisering" är på (grön)

Om du fortfarande inte lyckas lägga till ett halsband

Om halsbandet tidigare har registrerats på Tracker live-service, men utdelningsnamnet eller lösenordet fungerar inte

• Be din vän att öppna målmenyn genom att trycka på knappen längs ner till höger när du är på kartan
  • I menyn trycker du på "Alla mål" och sedan på "Hundens namn" (inte på ikonen)
  • I denna menyn ser du nu Utdelningsnamn och Tittarkod se till att alla bokstäver är rätt när det gäller stor och liten bokstav
  • Om det fortfarande inte fungerar så kontakta Tracker Support eller skapa ett ärende om du får oväntade fel, så hjälper vi dig

Andra möjliga orsaker

1.

Din mobiltelefon har ingen internetuppkoppling och är inte uppkopplad till Tracker Live

Detta betyder inte att telefonen eller andra applikationer inte skulle ha tillgång till internet, men en enda app som Tracker kan fortfarande ha begränsad eller ingen tillgång till internet. Medan andra appar fungera bra.

Säkerhetsappar eller säkerhetsinställningar kan blockera åtkomst, appbehörigheter kan ändras, det kan finnas begränsningar för dataanvändning per app, energihanteringsinställningar för appen, det kan finnas begränsningar för bakgrundsprocesser eller dataanslutning för alla eller en enda app, vad telefonen gör när skärmen stängs av eller om du inte rör vid skärmen på ett tag (skärmsläckare, strömsparare etc.) kan alla dessa orsaker bidra till problemet.
Många mobiler är på dygnet runt, ibland kan det hjälpa att bara stäng av mobilen och starta upp den igen.
Kolla så du inte slagit på "flygplansläge" eller "inaktiverat mobildata"

2.
Du har ingen giltig licens
Du måste ha en giltig licens för att kunna lägg till ett mål, att använda sig av test-läge utan att vara registrerad på Tracker Live funkar inte.
Följ dessa instruktioner om hur du ser din licens och förlänger den