OPEN AIR GROUP förvärvar ULTRACOM

Open Air Group Ab har förvärvat 100% aktiekapital i Ultracom Group (Ultracom Oy och Ultracom Group Oy). Ultracom är utvecklare och tillverkare av övervakningslösningar för hundar och frittgående produktionsdjur i norra Finland, som har gjort ett långsiktigt och innovativt arbete inom trådlös dataöverföring. Ultracoms huvudmarknader är Finland och Sverige och företagets nettoomsättning år 2020 var cirka 5,2 miljoner euro. euro.


Open Air Group har tidigare förvärvat Tracker Oy, som verkar i samma bransch som Ultracom, under sitt paraply. Den nuvarande kombinationen är den största i Europa inom sitt område och har en sammanlagd omsättning på cirka 11 miljoner euro. och kommer att anställa cirka 50 personer direkt.


”Det är väldigt spännande att vi nu går samman med Tracker och blir en del av Open Air Group. Det är ett mycket naturligt nästa steg för Ultracom och det är mycket mer meningsfullt att arbeta tillsammans för att skapa ett ännu bättre och starkare erbjudande till jägare ”säger Jari Maansaari, VD för Ultracom.


"Vi ser detta som ett strategiskt partnerskap mellan Ultracom och Tracker, där vi kommer att utnyttja styrkan hos båda företagen och tillsammans kommer vi att kunna skapa en omfattande struktur för att förbättra säkerheten för till exempel jägare och hundar." Nämns av Tracker VD Markus Salmenpohja.


”Matchen mellan Tracker och Ultracom är perfekt och vi är övertygade om att den gemensamma kompetensen, erfarenheten, FoU-kapaciteten och försäljningsverksamheten mellan dessa två organisationer kommer att möjliggöra en mycket spännande resa framåt” säger Camilo Sjödin, VD, Open Air GroupMer information:


Camilo Sjödin, CEO, Open Air Group, camilo.sjodin (a) openairgroup.se


Jari Maansaari, CEO, Ultracom, jari.maansaari (a) ultracom.fi


Markus Salmenpohja, CEO, Tracker Oy, markus.salmenpohja (a) tracker.fi Open Air Group är ett holdingbolag som för närvarande verkar i Sverige, Finland och Norge. De ägda varumärkena är Chevalier, Tracker, Alaska 1795, Burrel, Valio och detaljhandelsföretagen Wildforss.se, Wildforss.no, Retkitukku.fi och Koiravaruste.fi. OAG är också minoritetsaktieägare i det svenska utomhusmärket Garphyttan.


Open Air Groups strategi är att växa verksamheten för de företag som ägs genom utveckling och genom förvärv. Koncernens nettoomsättning 2020 förväntas överstiga 50 miljoner euro. OAG: s mål är att bli den ledande produktutvecklaren och marknadsledaren i de nordiska länderna inom jakt, hund och utomhus.


Ultracom är ett privatägt företag med djupa rötter i radioteknisk expertis i Uleåborg. Ultracom Group inkluderar Ultracom Oy och Ultracom Group Oy. Ultracoms verksamhet omfattar utveckling, tillverkning, försäljning och marknadsföring av spårningssystem för hundar och frittgående djur. Koncernens nettoomsättning år 2020 är cirka 5,2 miljoner euro. och sysselsätter direkt 20 personer. Ultracom har sitt huvudkontor i Kempele.


Tracker tillhör Open Air Group och har sitt huvudkontor i Uleåborg. Tracker utvecklar, tillverkar, säljer och marknadsför spårningssystem baserat på mobil teknik för jägare och jakthundar. Företagets omsättning år 2020 är cirka 5,5 miljoner. och sysselsätter direkt 25 personer. Förutom Finland är Tracker huvudsakliga marknadsområden Sverige och Norge.