1:a generationens G400- enheter har begränsad funktionalitet under jaktsäsongen 2021

De äldre versionerna av G400 -serien

Support (mjukvaruuppdateringar och underhåll) och drift av första generationens G400 GPS-enheter för har avslutats i maj 2021 (G400 kommer fungera begränsat under 2021 års jaktsäsong)

Undantaget är G400FI som är en nyare modell och kommer fortfarande tar emot programuppdateringar, service / underhåll och support

1st Generationens GPS enheter:

Tracker G400 v2.07, v2.08, v2.08i
Pointer Magnum v2.07 ja v2.08

Du kan ta reda på versionsnumret genom att öppna Tracker Appen gå till mållistan och trycka på namnet på enheten: "Version"

Versionsnummer är också antingen skrivet på GPS-enhetens chassi eller så kan det hittas på ett klistermärke: (versionsnummer i fetstil)

SW: G400.V2.07

Mer detaljerade instruktioner om hur du hittar versionsnumret för din GPS-enhet finns här

År 2021 kommer första generationens enheter att börja ha begränsad funktionalitet och det beror på att de är för gamla

Vilka funktioner eller tjänster kan vara begränsade under jaktsäsongen 2021?

Den nuvarande Tracker-appen kan inte använda SMS. Dessa första generationens enheter byggdes  ursprungligen för att fungera med SMS-baserade kommandon, dvs följande kommer att påverkas av detta:

• SMS-spårning
  • Områdeslarm
  • Skallalarm
  • Skallkännslighet justering
  • GPS/ GSM effekt justeringar

Det har varit möjligt att använda konfigurationskommandon till enheten i problem situationer, genom att använda kommandon som skickas som SMS, dessa finns inte längre och påverkar följande, för att nämna några:

• Starta om enheten
  • Återställ till grundinställningar
  • Avaktivera test meddelande
  • Start kommando för spårning på Tracker Live

Några praktiska exempel på situationer:

• GPS-enheten är inte ansluten till Tracker Live-> det är inte längre möjligt att skicka SMS-kommando för att åtgärda detta
  • I situationer där enhetens batteri är urladdat, enheten återställs till grundinställningar via Tracker Live-> För närvarande är det inte längre möjligt att skicka nödvändiga SMS-konfigurationer till GPS-enheten för att åtgärda detta och återställa dessa inställningar
  • När det finns ett behov av att justera GPS-enhetens mikrofonkänslighet -> är det inte längre möjligt att skicka kommandon via SMS för att justera dessa inställningar

Här kan man naturligtvis inte ta hänsyn till alla potentiella situationer där äldre första generationens GPS-enheter kan stöta på problem eller sluta fungera. Så länge GPS-enheten fungerar kan du använda den, men Tracker support och Service för dessa 1. gener. enheter är inte längre tillgängliga från maj 2021