Tracker Artemis 4G IoT antenn och nätverks teknik

Utöver GSM-tekniken använder Tracker Artemis nya 4G IoT-teknologier: LTE-CAT M1 och Nb-IoT som backup.

Som standard kommer Artemis med en extern antenn optimerad för GSM-frekvenser (900 MHz), men den fungerar även på 4G IoT-frekvenser. 4G IoT-antennen som erhålls som tillbehör är optimerad för LTE-frekvenser (850 MHz).

Antennval finns i Tracker-programmet i menyn: Inställningar > Välj antenn

• Intern antenn
    Enheten använder endast den interna antennen och alla typer av nätverk (GSM, LTE CAT M1, Nb-IoT). Använd det här alternativet om det inte finns någon extern antenn installerad på enheten.
  • Extern antenn GSM (standard)
    Detta alternativ är standard när du startar enheten. I detta läge använder enheten i första hand GSM-tekniken och om anslutningen bryts under en längre tid kommer enheten att testa om 4G LTE CAT M1-nätverket är tillgängligt och i så fall byta till att använda det. Det finns också en Nb-IoT-nätverksanvändning tillgänglig som backup. Om den externa antennen inte fungerar växlar enheten till en intern antenn.
  • Extern antenn 4G IoT
    I detta läge använder enheten 4G-tekniken LTE CAT M1-nätverket och om anslutningen bryts under en längre tid kommer enheten att testa om GSM-nätet är tillgängligt och i så fall byta till att använda det. Det finns också en Nb-IoT-nätverksanvändning tillgänglig som backup. Om den externa antennen inte fungerar växlar enheten till en intern antenn. Använd det här alternativet med 4G IoT (LTE)-antennen som finns som tillbehör. Om du vill se om 4G IoT-nätverk fungerar i ditt område kan du även prova det här alternativet med GSM-antennen. Täckningen är dock lägre än för 4G IoT (LTE)-antennen.

Täckningsjämförelse

Enhet / NätverkGSM3G4G LTE Cat M14G Nb-IoT
    Tracker Artemis - intern antenn**
    ****
    Tracker Artemis - Extern antenn GSM*****
    ********
    Tracker Artemis - Extern 4G IoT (LTE) antenn****
    **********
    Tracker Supra**********

Tracker G1000********

Tracker G400***

Obs, täckningsvärdena är uppskattade när de används som halsband. När enheten används i/på en väst är täckningen bättre än som halsband.