Tracker App - Grupper

Genom grupper kan du se platsen för andra vänner och hundar i samma grupp på Appens karta, samt annat kartmaterial och vägpunkter som delas med gruppen

Om du är administratör eller medlem i en grupp kan du också lägga till dina egna enheter, kartmaterial och vägpunkter till gruppen och använda gruppchatt


Vid behov kan du kolla på hemsidan https://share.tracker.fi vilka grupper du tidigare tillhörde i Tracker Hunter 6 -applikationen


Gå med i en grupp
- Öppna huvudmenyn -> Grupper -> Plus-ikon -> Gå med i en grupp
- Ange gruppanslutningskoden du fick för gruppen
- Tryck på "Gå med i grupp"
 
Skapar en ny grupp
- Öppna huvudmenyn -> Grupper -> Plus-ikon -> Skapa ny grupp
- Ange ett namn för den nya gruppen
- Tryck på "Skapa grupp"
 
Gruppinställningar

- Öppna huvudmenyn -> Grupper
- Från menyn Grupper, tryck på gruppens namn

Som administratör för gruppen kan du:
- Lägg till en profilbild för gruppen
- Du kan skapa och dela anslutningskoder från gruppen
- Gruppadministratören kan också ta bort enheter eller medlemmar från gruppen
- Som administratör kan du trycka på en annan medlems namn och ändra medlemmens roll till admin (kan vara mer än en admin) eller evenemangsåskådare (se den här artikeln för mer information)

Som gruppadministratör eller medlem kan du:
- Tryck på plusknappen längst ned på menyn Inställningar
- Du kan sedan lägga till följande objekt:

Egna GPS-enheter
Vägpunkter
Linjer
Områden
Map planner -designer (karta)
Oma riista området (Finland)
Reviiri karta (Finland)

Som gruppåskådare kan du:
- Se gruppadministratörer, medlemmar och hundar som lagts till gruppen på appens karta
- Du kan inte lägga till dina egna vänner, enheter, kartmaterial eller vägpunkter i en grupp
- För mer information om gruppen Åskådare, se den här artikeln
 

Lämna en grupp
- Öppna huvudmenyn -> Grupper
- Från menyn Grupper, tryck på gruppens namn
- Längst ner på menyn Gruppinställningar kan du trycka på "Lämna grupp"

Notera! Om du är den enda administratören i gruppen kan du inte lämna gruppen
Administratören kan trycka på papperskorgen och ta bort gruppen
 
Gruppchatt
- Öppna huvudmenyn -> Chatt -> Välj grupp
- Skriv ditt meddelande och skicka det till medlemmarna i gruppen
- Notera! Du kan också bifoga en ritning till ditt meddelande genom att trycka på ikonen till höger om meddelandefältet
- Om du vill radera meddelandet du skickade, tryck och håll på meddelandet och välj "Radera"
 
Gå med i WeHunt ”jakt”
För att gå med i en WeHunt ”jakt”:
- Öppna huvudmenyn -> Grupper -> Plus-ikon -> Välj ”Gå med I grupp eller WeHunt jakt”
- Ange gruppanslutningskoden du fick för gruppen
- Tryck på "Gå med i grupp"