Tracker App - Map Planner

Tracker Kartverktyg är en webbtjänst som används för att skapa en eller flera kartdesigner


Med ett lättanvänt program skapar du kartor på din dator och överför kartobjekten till telefonens Tracker-app


För att kunna använda tjänsten behöver du:

  • Du behöver en giltig Tracker-licens
  • Senaste uppdateringen av appen


Du kan använda "Oma Riista" -områden (Finland) eller vägpunkter, områden och linjer från din telefon, som en bas för kartor för Tracker Kartverktyg

Med Tracker Kartverktyg kan du rita de områden eller linjer du vill ha och vägpunkter.

Du kommer omedelbart att se kartobjektet i din telefonapp och du kan också dela dem i dina Tracker-grupper



OBS!
Tracker Mapplanner kan man inte användas för att spåra vänner / hundar via Tracker Live

 



Tracker kartverktyg logga in

Vad behövs för din dators webbläsare:

  • Skriv i adressfältet i din dators webbläsare: planner.tracker.fi
  • Öppna webbplatsen för Tracker Kartverktyg
  • Om du vill ändra språket som används av Tracker Kartverktyg kan du göra det här genom att trycka på flaggbilden ovanför QR-koden och sedan välja önskat språk i rullgardinsmenyn som öppnas



Vad behövs i Tracker appen på din telefon:

  • Öppna Tracker Hunter  på din telefon
  • Öppna Huvudmenyn -> Kartor
  • I menyn som öppnas trycker du på "Tracker Kartverktyg"
  • Tillåt appen att använda kameran om den frågar efter det
  • Läs sedan av QR-koden på Tracker Kartverktyg login sida med telefonens kamera


Du kommer att meddelas i din dators webbläsare att inloggningen lyckades

Tracker Map Planner öppnar en vy där du uppmanas att skapa ditt första kartobjekt


Följ nu instruktionerna och annan information som visas på skärmen när du använder Tracker Kartverktyg

Dela samma kartor mellan Tracker och Ultracomgrupper

Om du har en giltig licens för Ultracom och Tracker-licensen kan du trycka på ikonen i det övre högra hörnet på Tracker Map Planner och slå samman båda kontona

OBS!
Du kan bara slå ihop dina Tracker- och Ultracom-konton en gång, och du kan inte ångra den länken mellan dessa konton efteråt


När dina Tracker och Ultracom konton har slagits samman kan du dela kartobjektet du sparar i Tracker Map Planner och synkronisera dom med Tracker-appen du äger, såväl som med Ultracom appen du äger


  • Tryck på ikonen med tre prickar överst i den vänstra kolumnen i kartdesignen
  • Välj: "Kontrollera synlighet"
  • Du kan sedan välja från de Tracker- eller Ultracom-grupperna att dela kartdesignen med
Dela redigeringsrättigheterna för din karta med en vän
  • Öppna kartobjektet du har skapat i MapPlanner
  • Tryck på ikonen med tre prickar överst i den vänstra menyn
  • Välj: "Dela redigeringsrättigheter"
  • Detta skapar en länk som du kan skicka till din vän


OBS!
Länken är endast giltig i 24 timmar


Äganderätten till den ursprungliga kartdesignen förblir hos personen som skapade den, även om du tillfälligt har tilldelat redigeringsrättigheter till en annan person under en begränsad period av 24 timmar

Du kan använda en kartdesign som någon annan delat med dig

Om du vill använda en karta designad av någon annan åt dig själv kan du kopiera den om ägaren till kartdesignen har gett dig redigeringsrättigheter till den


  • Öppna startskärmen för Tracker Map Planner och tryck på det röda plustecknet i det nedre högra hörnet
  • Ge kartan ett namn
  • Öppna menyn "Nytt kartobjekt" och välj "Kopiera ett befintlig kartobjekt"
  • Öppna sedan menyn "Välj objekt att kopiera" och välj kartobjektet som delas med dig


Observera att kartobjektet du kopierade då kommer att behandlas som en separat karta och helt oberoende av den ursprungliga kartdesignen från vilken kopian togs


Det betyder att du kan redigera den här kopian du har tagit och dela den med andra, för du har nu äganderätten till kopian som du har gjort



Webbläsare och säkerhetspåminnelser:

Om det tar för lång tid att logga in kommer du att meddelas om inloggningsfel i datorns webbläsare och en begäran om att uppdatera sidan för att börja logga in från början


Om webbläsaren du använder på din dator har säkerhets- eller annonsblockering kan de förhindra att vissa menyer, funktioner eller popup-fönster används när du använder planner.tracker.fi


Din dators webbläsare visar också ett meddelande om att platsen används och du kan neka eller tillåta att platsen används. Inaktivera åtkomst till plats hindrar dig inte från att använda Tracker Map Planner


Du kan också kontakta Tracker Support eller skicka oss ett ärende om du stöter på oväntade problem eller felmeddelanden etc. så att vi kan ge dig mer detaljerade instruktioner