Tracker App 7 - de största förändringarna jämfört med den gamla version 6-appen (Tracker/B-bark)

De största förändringarna du står inför är:

• Programmets startikon ändras för att matcha det nya Tracker-varumärket.
  • Menyn Vägpunker - som lagrar de markeringar du har gjort flyttas till menyn Kartor.
  • Hur spårningsenheter och grupper delas, förändras. Utdelningsnamn och lösenord tas bort och ersätts av delningslänkar och koder.
  • De spårningsenheter du äger förflyttas automatiskt till den nya applikationen. Andra spårningsenheter som du bara ser, försvinner och deras ägare kan dela dem med dig igen på olika sätt.
  • De gamla grupperna tas bort, men administratören för den nya gruppen kan bjuda in dig till den grupp som de har återskapat.
  • Om du använder flera mobila enheter samtidigt måste var och en ha sitt eget telefonnummer och ett Google/Apple-konto.
  • Licenspriser och försäljningspaket ändras, cross-tracking licens krävs inte längre. Tracker låter dig styra och spåra Tracker, Pointer, Ultracom och B-Bark spårningsenheter.
  • Hundar och andra djur kommer att ha en profil bakom vilken deras positioneringsdata kommer att lagras.
  • Tracker G400-,  G400i- och G500-baserade spårningsenheter stöds inte längre i programmet och visas inte i det.
  • Du hittar aktuell vägledning på vår supportwebbplats.
  • Läs instruktionen nedan i detalj, där kan du ta reda på mer om ändringarna.

FÖRÄNDRINGAR I MER DETALJ

IKONEN FÖR PROGRAMMET ÄNDRAS FÖR ATT MATCHA DET NYA VARUMÄRKET TRACKER

Vi har designat om Trackers varumärke. Med förändringen kommer startikonen för applikationen att se ut så här:

VÄGPUNKTER FLYTTAS TILL MENYN "KARTOR"

Vi har grupperat kartrelaterade saker under menyn Kartor. Kartmarkeringarna du sparat har också flyttats dit.

HUR SPÅRINGSENHETER OCH GRUPPER DELAS FÖRÄNDRAS

Utdelningsnamn och lösenord slutas att användas. Enheter har ägar-, administratörs- och visningsrättigheter, du kan skapa en kod för att dela eller dela den direkt från programmet med hjälp av en hyperlänk, t.ex. WhatsApp, sms eller e-post.

Grupper har inte heller mera utdelningsnamn och lösenord, men grupper har administratörs-, medlems- och åskådaranslutningskoder som du kan dela med hyperlänkar.

DE SPÅRNINGSENHETER DU ÄGER MIGRERAS AUTOMATISKT TILL DEN NYA APPLIKATIONEN. ANDRA SPÅRNINGSENHETER SOM DU BARA SER FÖRSVINNER OCH DERAS ÄGARE KAN DELA DEM MED DIG IGEN PÅ OLIKA SÄTT

På grund av en ändring i hur spårningsenheter och grupper delas kommer andra spårningsenheter än de du äger att tas bort från din program. När programmet startar för första gången kommer du att tillfrågas om alla spårningsenheter för vilka du har ägarens lösenord, om du verkligen äger enheten. Detta beror på att enheten endast kan ha en användare som har ägarrättigheter.  Ägaren kan ge administratörsrättigheterna till alla som behöver kontrollera spårningsenheten eller ändra dess inställningar.

När du är ägare till en enhet ska du komma ihåg att om du vill att andra ska kunna spåra din spårningsenhet måste du lägga till den i de grupper du vill ha, eller dela administratörs- eller visningsrättigheterna med de användare du vill ha. Om enhetens ägare till exempel är ett företag eller en enhet som inte har en licens, är det nödvändigt att komma överens om vilken användare som använder ägarens rättigheter.

Om ägaren till enheten till exempel är ett företag eller någonting som inte har någon licens måste man komma överens om vilken användare som använder ägarens rättigheter.

Om du vid start av programmet av misstag har valt att du inte är ägare till en spårningsenhet och du borde vara ägare, kan du starta om urvalsprocessen med funktionen: Huvudmeny> Konto > Redo Tracker device transfer. (funktionen är aktiverad från och med version 7.1.2)

Om du av misstag tog ägarrättigheterna till en enhet som du inte borde ha tagit dem till kan du trycka på Papperskorgen högst upp på skärmen Inställningar för enheten för att frigöra äganderätten till enheten eller överföra äganderätten till en av enhetsadministratörerna på menyn Inställningar - på spårningsenheten, vilket gör honom eller henne till ägare och dig till administratör.

Om någon annan har tagit över rättigheterna för ägaren till den spårningsenhet du äger kan du återställa dem genom att lägga till enheten på enheterna med + -knappen längst ner till höger i menyn och läsa dess QR-kod på enhetens förpackning. I andra fall kontaktar du Tracker Support.

DE GAMLA GRUPPERNA TAS BORT, MEN ADMINISTRATÖREN FÖR DEN NYA GRUPPEN KAN BJUDA IN DIG TILL DEN GRUPP SOM DE HAR ÅTERSKAPAT

Som ett resultat av förändringen i sättet att dela grupper har de gamla grupperna tagits bort från den nya Tracker-applikationen. Om du bara har varit medlem i grupperna ska du vänta på att gruppadministratören bjuder in dig till gruppen med en länk som du får, till exempel via SMS, WhatsApp eller e-post eller med koden för att ansluta dig som du anger i Grupper - meny + och ange koden.

En ny grupp skapas genom att trycka på knappen + i menyn Grupper - och klicka på + och Skapa ny grupp. När du har skapat gruppen bjuder du in medlemmar och eventuellt andra administratörer. Be gruppmedlemmar som äger spårningsenheter att lägga till sina egna spårningsenheter i gruppen.  En gruppmedlem kan lägga till sin spårningsenhet i gruppmenyn genom att välja + och välja Mina halsband.

Du kan också lägga till kartmarkeringar och områden till gruppen, från knappen + längst ner till höger på gruppskärmen.

Kartområden kan importeras från många olika källor.

• Om du har flera hyresavtal rekommenderas det att du hanterar dem med reviiri.org-tjänster från vilka du kan importera kartområden.
  • Om du vill anpassa kartor, jakttorn osv. rekommenderas att du använder planner.tracker.fi - service
  • Du kan också lägga till enskilda områden och kartmarkörer i en grupp.

Om du vill lägga till kartmarkeringar från gamla grupper i Tracker Hunter 6 kan du göra det från Grupp-> vägpunkter > + > Importera från gamla trackergrupper.

Om du   behöver veta vem och vilka spårningsenheter som fanns i grupperna i din Tracker Hunter 6-applikation kan du se dem på: https://share.tracker.fi . Där kan du också se ägarna till spårningsenheterna som fanns i den gamla gruppen, så att du vet vem som behöver bjudas in till den nya gruppen och vem du ska be om att lägga till spårningsenheterna i gruppen, om du vill ha samma hundar i den nya gruppen som tidigare.

OM DU ANVÄNDER FLERA MOBILA ENHETER SAMTIDIGT MÅSTE VAR OCH EN HA SITT EGET TELEFONNUMMER OCH ETT GOOGLE/APPLE-KONTO

I framtiden kommer din licens att låsas till ett Google- eller Apple-konto. När du installerar programmet kommer du att bli ombedd att få telefonnumret som fanns i Tracker Hunter 6-applikationen för  att hämta information om Tracker Hunter 6-licensen. Om du har flera enheter där du vill använda  programmet samtidigt med separata licenser, måste var och en använda ett unikt Google/Apple-konto och ett unikt telefonnummer.

Om du installerar programmet med samma konto på två enheter kan du använda dem växelvis på enheterna, men inte samtidigt. Funktionerna överförs smidigt mellan mobila enheter.

Om du har haft ett telefonnummer och flera licenser på varje egen enhet och du vill fortsätta med den här användningen av flera licenser och samtidiga enheter: skaffa ett nytt telefonnummer för andra enheter, skapa ett eget Google/Apple-konto för varje enhet. Öppna Tracker -appen och använd det nya telefonnumret på enheten. Därefter skapas du med ett "tomt" konto för varje enhet. Skapa sedan en supportärende på support.tracker.fi där du ber om att överföra ditt konto som tidigare användes på din enhet under ett nytt telefonnummer och Google-konto. Observera att du måste ange telefonnummer och tidigare använda licenskoder för alla enheter, och berätta vilken licens du vill ha på vilket telefonnummer.

Obs! Telefonnummer behövs bara under installationsfasen, så om du vill kan du använda ett förbetalt kort och senare använda ett kort utan telefonnummer för den faktiska dataanslutningen.

LICENSPRISER OCH FÖRSÄLJNINGSPAKET ÄNDRAS, CROSS-TRACKING LICENS BEHÖVS INTE LÄNGRE

I framtiden kan tracker användas för att spåra och styra Tracker, Ultracom, Pointer och B-bark enheter direkt. Detta har, beroende på land, även påverkat licenspriser och licenspaket.

HUNDAR OCH ANDRA DJUR KOMMER ATT HA EN PROFIL DÄR POSITIONERINGSDATAN KOMMER ATT LAGRAS

I halsband – menyn – har lagts till en "hundprofil" eller en "renprofil".  Profilen innehåller information om djuret.  Spår och vissa inställningar lagras under profilen.  Om du byter spårningsenhet på ett annat djur är det lämpligt att skapa en egen profil för den. Således, när du tittar på en repris, behöver du inte längre bry dig i vilken enhet som spelade in djurets spår, men du kan enkelt se alla spår som djuret har rest.

Om du köper en ny spårningsenhet till ditt djur sparas spåret fortfarande för ditt djur och om du säljer den tidigare spårningsenheten till någon annan  kommer de inspelade spåren inte att överföras till den nya ägaren eftersom de är knutna till djurets profil.

TRACKER-ENHETER SOM INTE LÄNGRE STÖDS I PROGRAMMET OCH SOM INTE VISAS I DET

Den nya Tracker-applikationen  stöder inte och visar inte Tracker G400 v2.07, v2.08, v2.08i och Pointer Magnum v2.07 och v2.08 spårningsenheter, vilket meddelades i april 2021 och januari 2022 både på vår webbplats och i nyhetsbrev. Detsamma gäller för enheter i serien Tracker G500 v2.07 och Pointer Pro Magnum v2.07, eftersom de inte fungerar med den nya Tracker-applikationen.

Förutom de SMS-baserade funktionerna som blockeras av Google och Apple som är viktiga för gamla halsband, kräver det nya Tracker-backend-systemet spårningsenhetsfunktioner som inte är tillgängliga i de spårningsenheter som är mer än 10 år gamla, och stöder inte fjärruppdatering.

Tack vare det nya Tracker backend-systemet finns det nu kompatibilitet för Tracker, Ultracom och WeHunt, samt möjlighet att erbjuda andra nya tjänster.

DU HITTAR AKTUELL VÄGLEDNING PÅ VÅR SUPPORTWEBBPLATS

Vi uppdaterar kontinuerligt instruktionerna på vår supportwebbplats support.tracker.fi kan du också skicka in en gratis supportbiljett  eller ringa det betalda kundtjänstnumret.