Ultracom Novus ja Koira-GPS - usein kysyttyä

Alla löydät Novus ja Koira-GPS laitteiden usein kysytyt kysymykset.

Mitkä ovat laitteiden liittymävaatimukset?
Koira-GPS liittymän tulee voida lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä, käyttää mobiilidataa ja mikäli käyttäjä haluaa soittaa pantaan, tulee liittymässä olla soitto-ominaisuus. Liittymäkortilta tulee olla PIN-koodin kysely pois päältä. Huom! Koira-GPS panta käyttää 2G-verkkoa. Pannalle riittää hitain mobiilidatayhteys.
Laitteeni ei lähde paikantamaan ollenkaan?
Varmista ettei laitteessa olevalla SIM-kortilla ole PIN-koodin kysely päällä ja varmista, että kortti on oikein päin laitteessa (tarkista kortin asennussuunta laitteen mukana tulleesta käyttöoppaasta). Jos olet vaihtanut pantaan uuden liittymäkortin, varmista että liittymässä on riittävät toiminnot (katso kohta "Mitkä ovat laitteiden liittymävaatimukset?") ja testaa kortti ensin matkapuhelimessa. Jos vaihdettu kortti käyttää eri yhteysosoitetta, niin vaihda yhteysosoite pantaan (katso kohta "Vaihdoin pannan liittymää ja panta ei enää paikanna?). Varmista että pannassa olevat akut ovat täyteen ladatut. Akut on myös suositeltavaa uusia vuosittain.
Laitteeni ei vastaa puheluun?
Soittajan tulee olla laitteen pääkäyttäjä. Pannan liittymäkortissa tulee olla soitto-ominaisuus. Joissakin mobiilidata/tablet-liittymissä ei ole ollenkaan soitto-ominaisuutta. Varmista myös, että soittava numero ei ole salainen ja soittavan numeron näyttö on sallittu operaattorilta ja puhelimesta. Numeron näytön tulee olla asennossa "Näytä aina".
Vaihdoin pannan liittymää ja panta ei enää paikanna?
Varmista että pannan liittymältä on poistettu PIN-koodin kysely. Varmista myös, että liittymällä voi käyttää mobiilidataa sekä tekstiviestejä. Aseta kortti takaisin pantaan ja vie panta sellaiseen paikkaan, että panta voi saada yhteyden satelliitteihin. Avaa Tracker ohjelmisto -> avaa päävalikko ja valitse "Laitteet". Poista laitteesi listalta. Lisää laite uudelleen ohjelmaan. Syötä laitteen puhelinnumero ja operaattorisi SIM-kortin yhteysosoite (saat tiedon operaattoriltasi). Lähetä komento pannalle. Paikantimen pitäisi nyt näkyä kartalla.