Störning i AGPS-laddning - gäller äldre Tracker/Ultracom GPS-enheter

AGPS-tjänsteleverantören har slutat erbjuda AGPS-tjänst för de äldsta enheterna. På grund av detta:

I enheter tillverkade mellan 2010 och 2015 är positioneringskänsligheten svagare än tidigare, vilket kan orsaka fördröjning av enhetens uppstart och svagare drift och ökad strömförbrukning.

Störningen påverkar följande enhetsmodeller:

Tracker
G400FI: 1.01 SW av versionen 2.09 eller 2.13 mjukvaruversion - tillverkad till 2015
G500 2013: 1.01 SW av versionen 2.09 eller 2.13 mjukvaruversion - tillverkad till 2013
G500FI 1.01: SW av versionen 2.09 eller 2.13 mjukvaruversion - tillverkad till 2015
G1000 1.01: SW av versionen 2.13, mjukvaruversion - tillverkad till 2015

Hur kan jag se enhetens firmwareversion av min Tracker GPS-enhet?

Ultracom
GPS-halsband 2010-2015 vars typinformationsetikett i batterilådan, kartongen eller manualen börjar med nummerserien 10,11,12,13,14,15 (kan vara bokstaven E i början d.v.s. E15)

Vi kommer att ta reda på om det är möjligt att få AGPS-tjänst från en annan AGPS-leverantör

Situationsuppdatering den 8 september 2022:

1. Vi kan inte längre ta emot AGPS-information från tillverkaren av GPS-chippet som används i enheterna som anges ovan, så enheterna i fråga har inte längre AGPS-stöd
2. Vi har nu modifierat driften av enheterna i fråga på ett sådant sätt att platsinformation erhålls mer tillförlitligt, men detta resulterar i ökad strömförbrukning

- Om du vill ställa in enheten på energisparlägen, använd positioneringsfrekvenser på 2 minuter eller mer
- Det rekommenderas att vänta innan du släpper hunden och se till att enheten har bra satellitnivåer och att den tillhandahåller platsinformation normalt

Med G1000-enheter, även med nyare versioner t.ex. HW 2.16 och HW 2.17, ökar strömförbrukningen om enhetens mjukvaruversion inte är den senaste, det vill säga vid tidpunkten för denna uppdatering är den senaste mjukvaruversionen SW 1.35.00