Luna - FAQ

Enhetsinstallation och aktivering

Hur aktiverar jag min enhet i Tracker-appen?

Första gången du installerar appen kommer den att be dig lägga till din enhet. Om du vill kan du hoppa över detta steg och lägga till enheten senare från menyn "Enheter" i appens huvudmeny. Tryck på plustecknet längst ner på skärmen och välj Tracker Luna som enhetstyp. Följ instruktionerna på skärmen för att lägga till enheten i appen. Du kan också hitta mer information i enhetens användarhandbok.

Vilka licenser behöver jag för att använda enheten?

För att använda enheten i appen behöver du aktiv SIM-kortsanvändningstid (ett år ingår vid köp) och en aktiv Tracker-appprenumeration.

Jag kan inte lägga till en Luna-enhet i Tracker-appen?

Se till att du har följt instruktionerna i användarhandboken (ladda enheten, slå på den och ta den utomhus. Vänta några minuter och försök sedan att lägga till enheten i appen).

I vilka länder fungerar enheten?

Enheten fungerar i Europa i länder som har tillgängligt 4G/IOT (LTE Cat M1) nätverk.

Enhetsanvändning och felsökning

Kan jag byta halsbandet själv? Hur gör jag det?

Ja, du kan byta halsbandet själv. Det kan vara lite tight att ta bort, men du kan göra processen enklare genom att smörja halsbandet med vatten. När du installerar det nya halsbandet kan du också använda vatten som smörjmedel för att hjälpa det att glida på plats smidigare.

Varför visar min Spårsträcka hela tiden 0?

Detta problem är känt, och en lösning kommer att inkluderas i en framtida programuppdatering. För närvarande kan du använda "Spårlängd" som mätare eller använda funktionen "Tidslinje" för att beräkna den avverkade sträckan.

Jag har problem med skällräknaren. Vad ska jag göra?

Skällräknaren fungerar, men vi är medvetna om vissa problem som kan påverka dess noggrannhet. I vissa fall kan den visa för många skall, misslyckas med att registrera skall överhuvudtaget eller kräva justeringar av skällkänsligheten under dagen när förhållandena förändras. Vi undersöker aktivt dessa problem och arbetar på förbättringar som kommer att inkluderas i en framtida programuppdatering.

Varför fungerar inte Säkerhetslampa-funktionen?

Säkerhetslampa-funktionen är ännu inte tillgänglig men kommer att läggas till i en framtida programuppdatering.

Varför upplever min enhet avbrott på upp till 30 minuter?

Vi har släppt en ny programuppdatering som åtgärdar detta problem. Du kan läsa mer om uppdateringen och hur du installerar den här.

Kan jag byta SIM-kortet i enheten?

Du kan inte byta SIM-kortet i din enhet själv. Om du öppnar enheten upphör garantin omedelbart. Du kan hitta mer information om garantin i garantiboken som följde med enheten.

Laddning och batteriunderhåll

Vilken typ av laddare och laddningskabel kan jag använda för att ladda Luna?

Det rekommenderas att använda den originala laddningskabeln som följde med din Luna-enhet. Om du har förlorat originalkabeln kan du tillfälligt använda en USB-C-laddningskabel. USB-C-porten finns under silikonöverdraget, men observera att denna port främst är avsedd för servicediagnostik och bör endast användas i nödsituationer.

Observera att laddaren inte ingår i produktpaketet. Vi rekommenderar att du använder en högkvalitativ, CE-godkänd laddare för att säkerställa säker laddning. Luna-laddningskabeln stöder både USB-A och USB-C-anslutningar.

Varför behöver jag ladda enhetens batteri var tredje månad?

Alla enheter laddar ur batteriet, även när de inte används. Det rekommenderas att ladda batteriet var tredje månad för att undvika djupurladdning. Om batteriet inte laddas var tredje månad kan det skadas, och garantin täcker inte skador orsakade av felaktig användning av enheten.

Enhetsanvändning och kompatibilitet

Kan jag använda Luna med selar eller västar?

Ja, du kan använda Luna med Sisu- och Luoto-selar baserat på våra tester.

Hur kan jag lägga till en enhet i en Tracker-grupp?

Du kan använda gruppfunktionerna (gå med i och skapa grupper) och lägga till din enhet i de grupper du väljer. Detta kan också göras via enhetsinställningar: Tracker > Enheter > Luna > Lägg till i grupp.

Hur delar jag enheten med en vän?

Du kan dela enheten på två sätt:

1. Skapa en grupp: Lägg till enheten i en grupp och dela den med din vän via gruppinställningarna.
  1. Dela direkt: Gå till enhetsinställningarna och välj alternativet för att dela enheten. Du kan välja att ge antingen Administratörsrättigheter eller Tittarättigheter beroende på vilken nivå av åtkomst du vill ge.

Prenumeration och garanti

Jag började använda Luna, men prenumerationen på min Tracker-app förlängdes inte med ett år?

Inköpspriset för Luna-enheten inkluderar ett års prenumeration för enheten men inte för Tracker-appens fullversion.

Hur lång är garantin och hur kan jag skicka in min enhet för garantiservice?

Enheten har två års garanti. Du kan kontrollera garantivillkoren i garantihäftet som följde med enheten. För att få service för din enhet måste du skapa en serviceförfrågan. Du kan hitta mer information om service här