2023.6.5- Viktig uppdatering till Ultracom-enheter

För att förbereda din enhet inför jaktsäsongen skickar vi ut en obligatorisk firmware-uppdatering till alla Ultracom-enheter (med undantag för Avius).

Enheter kommer att uppdateras automatiskt den startar 2023.6.5. Denna uppdatering krävs för att din Ultracom-enhet ska fungera i framtiden. Enheten kommer att uppdateras automatiskt nästa gång du slår på den. Se till att uppdatera din enhet så snart som möjligt för att den ska vara redo inför den kommande jaktsäsongen.

För att uppdateringen ska lyckas utan problem, kontrollera följande:

1. Kontrollera att din enhetslicens är giltig. Du kan se enhetens licens i Tracker-applikationens enhetsmeny genom att klicka på enheten och scrolla till SIM-kortsikonen (sektionen för enhetsinställningar). Observera att du behöver ett aktivt Tracker-applikationsabonnemang för att kunna kontrollera detta*. Om du fortfarande använder Ultracom Next-appen, vänligen migrera först till den nya Tracker-appen. Du kan läsa mer om detta på följande länk.
  2. Om din enhetslicens har löpt ut kan du förlänga det globala SIM-kortsabonnemanget via vår webbutik eller om du använder ditt eget SIM-kort, se till att SIM-kortsabonnemanget är aktivt.
  3. Ladda enhetens batteri.
  4. Sätt i batteriet i enheten och ta med enheten utomhus.
  5. Slå på enheten. Enheten ska börja uppdatera sig automatiskt inom några minuter och uppdateringen bör ta cirka 10 minuter. Stäng inte av enheten medan den uppdaterar. Enhetens LED-lampor kommer att blinka annorlunda än normalt när enheten uppdateras.

Din enhetsversion kommer nu att uppdateras och enhetsversionen bör vara följande:

• R10i Hybrid version: B7.6
  • R10 Hybrid version: B7.6
  • R10i version: B7.6
  • R10 version: B7.6
  • Novus version: 96.5
  • Hund-GPS version: 1A.7

Om enhetsuppdateringen misslyckas eller om du har några frågor om processen, vänligen kontakta vårt supportteam genom att klicka på följande länk.

Vi ber om ursäkt för besväret.

*Om du inte har ett aktivt Tracker-applikationsabonnemang kan du kontrollera giltigheten för Ultracom R10-seriens globala SIM-kortabonnemang via vår webbutik på följande länkSkriv in enhetens ID, som finns i enhetens manual, i fältet och klicka på sök. SIM-kortets giltighetstid visas under fältet. Om giltigheten är "-" har kortabonnemanget löpt ut och innan du fortsätter med uppdateringsinstruktionerna, vänligen förläng enhetslicensen via webbutiken.